online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Noedelsalade met mosselen en dilledressing

Noedelsalade met mosselen en dilledressing

ingrediënten

2 kilogram mosselen

1 liter visbouillon van tablet

1 liter visbouillon (van fond)

400 gram eiermie

250 gram groene asperges

150 gram diepvriesdoperwten

200 gram diepvriestuinbonen

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels olijfolie

2 vleestomaten

1 citroen

125 milliliter zure room

150 milliliter yoghurt

1 eetlepel verse dille


  • 1 Verwijder beschadigde of openstaande mosselen die na een tik op de aanrechtrand niet sluiten.
  • 2 Kook de mosselen afgedekt in 200 ml visbouillon 4-5 minuten of tot ze open zijn.
  • 3 Schud ze na 2-3 minuten even om. Giet ze af en vang het kookvocht op. Voeg dit bij de rest van de visbouillon.
  • 4 Leg 12 gekookte mosselen met schelp apart. Haal de andere mosselen uit de schelp.
  • 5 Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon. Giet de mie daarna af.
  • 6 Verwijder de onderkanten van de asperges en snijd de stengels in schuine stukken van 5 cm.
  • 7 Kook ze samen met de doperwten 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 8 Kook de tuinbonen apart, giet ze af en spoel er koud water over. Verwijder tussen duim en wijsvinger het buitenste schilletje (dubbeldoppen).
  • 9 Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de mosselen zonder schelp 2 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 10 Meng intussen de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper toe.
  • 11 Schep de dressing met de doperwten, de tuinbonen, de asperges, de tomatenblokjes en de mosselen zonder schelp door de noedels.
  • 12 Verdeel de mosselen met schelp erover en garneer met citroenpartjes.


voedingswaarde

energie 760 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 41 gram