4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten noedelsoep basisrecept

noedelsoep basisrecept

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de bouillon in een soeppan met 1 gepeld en gekneusd teentje knoflook, 1 el sojasaus en 1/2 el sesamolie en laat op een lage stand trekken. Kook intussen eieren in 5-6 min. halfzacht.
  • 2 Snijd intussen de paddenstoelen in stukjes. Snijd de paksoi in repen en de bosuitjes in ringen.
  • 3 Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en halveer de eieren.
  • 4 Verhit intussen in een koekenpan de overige sesamolie en zonnebloemolie op een hoge stand. Bak de paddenstoelen, samen met het overige geperste teentje knoflook en de rest van de sojasaus in 5 min. goudgeel. Voeg de paksoi toe en roerbak 3 min. mee.
  • 5 Verdeel de mie over 4 kommen. Verdeel er de paddenstoelen en paksoi over. Schenk de bouillon erop. Verdeel de eieren erover en bestrooi met de bosui.

bereidingstip

• Borstel de paddenstoelen goed af om ze schoon te maken. Paddenstoelen nemen snel water op en kunnen dan zompig worden. Spoel ze daarom maar kort af. <br> • De kooktijd voor noedels is vaak maar kort. Kook ze niet langer anders verliezen ze beet. Zijn de noedels beetgaar? Giet ze dan af en spoel ze af met koud water. . <h4>Variatietips</h4> • Stel je eigen paddenstoelenmix samen. Shiitake smaakt diep en hartig. Dat past goed bij deze noedelsoep. Oesterzwam en kastanjechampignons zijn stevig en lenen zich daarom goed voor soep. Portobello’s hebben een lekker vlezige structuur. <br> • Voeg tofoe, kip of garnalen toe voor extra eiwitten. <br> • Varieer ook eens met de bouillon. Kip- of rundvleesbouillon voegen weer heel andere smaken toe. . <h4>Serveertips</h4> • Serveer noedelsoep goed warm en voeg op het laatst verse toppings toe, zoals lente-ui, rode peper, koriander en taugé. <br> • Geef er limoenpartjes bij om boven de soep uit te knijpen, voor een frisse touch. <br> • Voeg chiliflakes of crispy chiliolie toe voor pit. <br> • Noedelsoep kun je gewoon met je soeplepel eten, maar je kunt er ook eetstokjes bij geven om de vulling mee te eten. <br> • Op zoek naar een lekker bijgerecht voor je noedelsoep? Kies voor een frisse, knapperige salade. Of serveer er edamame bij. . <h4>Noedelsoep bewaren</h4> • Je kunt je noedelsoep 2-3 dagen bewaren in de koelkast, in een goed afgesloten bak. Bewaar bouillon, noedels en paddenstoelen elk apart verpakt. <br> • Ook kun je de bouillon met groenten en paddenstoelen invriezen (2-3 maanden). De noedels en het ei niet, die verliezen dan hun structuur. <br> • Opwarmen kan op lage stand. Voeg de noedels en de toppings als laatste toe. . <h4>Veelgestelde vraag: is noedelsoep hetzelfde als pho?</h4> Pho is een specifiek soort noedelsoep, uit Vietnam. Maar niet alle noedelsoepen zijn ook pho. Dit recept bijvoorbeeld is dat niet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st