online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, tussendoortje, brunch
Recepten Noten-dadelbrood

Noten-dadelbrood

ingrediënten

100 gram dadels

100 gram gedroogde appels

55 gram hazelnoten

55 gram walnoten

350 gram zelfrijzend bakmeel

125 gram bruine basterdsuiker

1 eetlepel koekkruiden

1 ei

200 milliliter karnemelk


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Hak de helft van de noten grof, laat de rest heel. Vet het cakeblik in. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Zeef het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg de bruine suiker en koekkruiden toe.
  • 3 Klop het ei los en schep dit door de bloem. Roer er zoveel karnemelk door dat een vrij dik beslag ontstaat, vergelijkbaar met dat van cakebeslag.
  • 4 Meng dadels, appels en noten door het beslag. Schep het beslag in de vorm, schud het glad en trek er met de steel van een houten lepel in de lengte in het midden een groef in.
  • 5 Zet de vorm middenin de oven en bak het brood in 50-60 minuten gaar en donkerbruin. Het brood is gaar wanneer een bakpen of breinaald, die u er insteekt, er droog uit komt.

wijnadvies

Verrukkelijk met een glaasje cream sherry!


voedingswaarde

energie 405 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 9 gram