voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Notenpannenkoek met koekkruiden en roomvulling

Notenpannenkoek met koekkruiden en roomvulling

ingrediënten

250 gram bloem

500 milliliter melk

2 eieren

1 eetlepel koekkruiden

200 milliliter slagroom

2 eetlepels poedersuiker

100 gram ricotta

1 eetlepel honing

100 gram ongezouten gemengde noten

2 eetlepels boter

poedersuiker

kaneelpoeder


  • 1 Meng de bloem met een snufje zout en de melk tot een glad beslag. Klop de eieren en koekkruiden erdoorheen. Laat even rusten.
  • 2 Klop intussen de slagroom stijf met de poedersuiker. Roer de ricotta los met de honing en schep de slagroom rustig erdoorheen. Dek af en laat opstijven in de koelkast.
  • 3 Schep de noten door het beslag.
  • 4 Verwarm steeds een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak 12 pannenkoekjes. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.
  • 5 Verdeel de roomvulling over de pannenkoekjes en rol ze op of vouw ze dicht. Bestrooi licht met poedersuiker vermengd met een snufje kaneelpoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 16 gram