voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Notenpannenkoek met koekkruiden en roomvulling

Notenpannenkoek met koekkruiden en roomvulling

ingrediënten

250 gram bloem

500 milliliter melk

2 eieren

1 eetlepel koekkruiden

200 milliliter slagroom

2 eetlepels poedersuiker

100 gram ricotta

1 eetlepel honing

100 gram ongezouten gemengde noten

2 eetlepels boter

poedersuiker

kaneelpoeder


  • 1 Meng de bloem met een snufje zout en de melk tot een glad beslag. Klop de eieren en koekkruiden erdoorheen. Laat even rusten.
  • 2 Klop intussen de slagroom stijf met de poedersuiker. Roer de ricotta los met de honing en schep de slagroom rustig erdoorheen. Dek af en laat opstijven in de koelkast.
  • 3 Schep de noten door het beslag.
  • 4 Verwarm steeds een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak 12 pannenkoekjes. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.
  • 5 Verdeel de roomvulling over de pannenkoekjes en rol ze op of vouw ze dicht. Bestrooi licht met poedersuiker vermengd met een snufje kaneelpoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 16 gram