voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
recepten Notenpesto met ansjovis

Notenpesto met ansjovis

ingredi├źnten

7 ansjovisfilets

1 eetlepel kappertjes

100 gram walnoten

100 gram Parmezaanse kaas

2 teentjes knoflook

1 bosje verse peterselie

2 eetlepels olijfolie


  • 1 Wrijf of pureer de ansjovisfilets met de kappertjes fijn.
  • 2 Meng er de gehakte walnoten, geraspte Parmezaanse kaas, fijngehakte knoflook en de fijngehakte peterselie door.
  • 3 Giet er al roerend circa 2 eetlepels olijfolie bij tot er een dikke pasta ontstaat. Bewaar de pesto maximaal 1 week in een afgesloten pot in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 16 gram