voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje
recepten Notenpraliné met pure chocolade

Notenpraliné met pure chocolade

ingrediënten

250 gram pure chocolade

50 gram blanke amandelen

50 gram blanke hazelnoten

50 gram pistachenoten

1 eetlepel poedersuiker

1 mespunt speculaaskruiden

1 eetlepel cacaopoeder


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Smelt de chocolade au bain-marie in een kom boven een pan heet water tot de chocolade net vloeibaar is, maar nog kleine klontjes heeft.
  • 2 Neem de kom van de pan en klop de chocolade met een garde door tot alles gelijkmatig is gesmolten.
  • 3 Maal alle noten in een keukenmachine tot grove stukjes of hak grof met de hand en roer door de chocolade.
  • 4 Giet het mengsel op de bakplaat. Strijk gelijkmatig uit, maar zorg ervoor dat de laag niet te dun wordt.
  • 5 Meng de poedersuiker met de speculaaskruiden en cacao. Bestuif de praliné met een theezeefje met dit mengsel als de chocolade nog net niet hard is.
  • 6 Laat nog 1 uur helemaal uitharden op een koele plaats en breek de praliné daarna in stukken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 12 gram