voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
12 min.
lunch, tussendoortje, brunch, voorgerecht
Recepten Oeuf en cocotte met zalm

Oeuf en cocotte met zalm

ingrediënten

2 eetlepels boter

50 gram gerookte zalmsnippers

100 milliliter crème fraîche

4 eieren

3 sneeën wit brood


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de potjes met een kwastje van binnen met een beetje boter en verdeel de zalmsnippers erover. Verdeel hier de crème fraîche over en breek boven elk potje 1 ei. Bestrooi het ei met een beetje zout en witte peper en zet de potjes in een braadslede.
  • 2 Giet kokend heet water langs de potjes tot ze voor de helft onder staan. Bak de eitjes 5-8 minuten in de oven, afhankelijk van de gewenste gaarheid van de dooier.
  • 3 Rooster de boterhammen goudbruin en bestrijk ze met de rest van de boter. Snijd het brood in repen en serveer bij de eierpotjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 12 gram