voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
12 min.
lunch, tussendoortje, brunch, voorgerecht
recepten Oeuf en cocotte met zalm

Oeuf en cocotte met zalm

ingrediënten

2 eetlepels boter

50 gram gerookte zalmsnippers

100 milliliter crème fraîche

4 eieren

3 sneeën wit brood


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de potjes met een kwastje van binnen met een beetje boter en verdeel de zalmsnippers erover. Verdeel hier de crème fraîche over en breek boven elk potje 1 ei. Bestrooi het ei met een beetje zout en witte peper en zet de potjes in een braadslede.
  • 2 Giet kokend heet water langs de potjes tot ze voor de helft onder staan. Bak de eitjes 5-8 minuten in de oven, afhankelijk van de gewenste gaarheid van de dooier.
  • 3 Rooster de boterhammen goudbruin en bestrijk ze met de rest van de boter. Snijd het brood in repen en serveer bij de eierpotjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 12 gram