voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Olé-olé-spiesen

Olé-olé-spiesen

ingrediënten

500 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden

1 ei

4 eetlepels paneermeel

4 eetlepels zonnebloemolie

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

6 sjalotjes


benodigdheden

12 feestprikkers

  • 1 Kneed het gehakt met de kruiden, het ei en de paneermeel goed door tot een homogeen en niet te plakkerig geheel.
  • 2 Vorm er 12 balletjes van en laat die minimaal een half uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Verwarm de olie of het bakproduct en bak de balletjes om en om in circa 10 minuten bruin en bijna gaar.
  • 4 Laat ze op een bord wat afkoelen en snijd ondertussen de sjalotten in dikke ringen.
  • 5 Verwarm de oven op 180°C. Snijd de gehaktballetjes doormidden en schuif ze om en om met de uiringen aan een prikker.
  • 6 Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de uiringen met wat van het bakvet of wat olie.
  • 7 Bak de spiesen vlak voor serveren in circa 10 minuten af.

bereidingstip

Lekker met ketchup of currysaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 27 gram