online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
45 min.
tussendoortje, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
Recepten Oliebollen-wentelteefjes met vanillesaus

Oliebollen-wentelteefjes met vanillesaus

ingredi├źnten

150 milliliter melk

2 eieren

2 eetlepels suiker

2 theelepels kaneelpoeder

4 oliebollen

50 gram boter

250 milliliter melk

250 milliliter slagroom

1 vanillestokje

1 theelepel maizena

2 eidooiers

50 gram suiker


  • 1 Begin met de vanillesaus. Schenk de melk en slagroom in een steelpan. Schraap met een mes het vanillemerg uit het stokje, voeg samen met het stokje toe aan de melk en laat 10 minuten pruttelen.
  • 2 Roer de maizena los met 1 eetlepel water. Klop de eidooiers met de maizena en de suiker tot een schuimig geheel. Neem het vanillestokje uit de pan.
  • 3 Schenk vervolgens al roerend een dun straaltje van het melkmengsel bij het eimengsel. Blijf de melk langzaam toevoegen en blijf roeren tot de saus gebonden is.
  • 4 Klop voor de wentelteefjes de melk, eieren, suiker en kaneel door elkaar. Wentel de plakken oliebol vervolgens door dit eimengsel.
  • 5 Verhit een koekenpan met boter op een middelhoge stand en bak de oliebollen-wentelteefjes rondom goudbruin. Serveer met de vanillesaus. Lekker met vers fruit.

bereidingstip

Heb je nog wat vanillesaus van dit recept over? Deze saus smaakt ook heerlijk bij appeltaart of over chocoladevla.

wijnadvies

Bij oliebollen schenk je het liefste een zoete bubbel. In dit geval de Gran Espanoso Cava Demi Sec.


voedingswaarde

energie 225 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 5 gram