online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, tussengerecht
Recepten Olijf-gehaktballetjes met kaas

Olijf-gehaktballetjes met kaas

ingrediënten

150 gram rundergehakt

10 zwarte olijven

4 groene olijven

4 eetlepels kappertjes

1 sjalot

1 teentje knoflook

30 gram belegen kaas

3 eetlepels paneermeel

1 eetlepel olie

1 eetlepel boter


  • 1 Kneed het gehakt met de olijven, de kappertjes, de sjalot, de knoflook, zout en peper en verdeel in 8 delen.
  • 2 Steek in elk deel gehakt een blokje kaas en rol er 8 balletjes ter grootte van een een walnoot, van.
  • 3 Strooi wat paneermeel op een bord en rol de balletjes erdoor. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak hierin de balletjes in circa 6 minuten rondom gaar en bruin. Lekker met knoflookmayonaise.
  • 4 Strooi wat paneermeel op een bord en rol de balletjes erdoor. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak hierin de balletjes in circa 6 minuten rondom gaar en bruin.
  • 5 Lekker met knoflookmayonaise.

wijnadvies

Heerlijke balletjes, nóg lekkerder met wit van Terrazzano Verdicchio of de wat stevigere Carlomagno Grillo-Chardonnay. Ook rosé schuift graag aan, Qué Mas bijvoorbeeld. Licht en lichtgekoeld rood laat zich ook prima schenken: Villa Mondi Bardolino , I Am Pinot Noir of Hoop Huis Droe Rooi.


voedingswaarde

energie 195 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 10 gram