online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, klein gerecht/amuse
Recepten Olijven-borrelbrood

Olijven-borrelbrood

ingrediënten

200 gram havermout

1 theelepel bakpoeder

225 milliliter groentebouillon

3 eieren

100 gram zwarte olijven

75 gram pecorinokaas

75 gram Parmezaanse kaas

1 eetlepel Italiaanse kruiden


benodigheden

cakevorm

bakpapier

  • 1 Maal de havermout in een keukenmachine of blender tot meel en meng het bakpoeder erdoor.
  • 2 Schep het meel in een kom, giet de bouillon erbij en voeg de eieren toe.
  • 3 Mix tot een glad beslag en schep de olijven, pecorino en kruiden erdoor.
  • 4 Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier.
  • 5 Giet het beslag in de vorm en bak in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Neem uit de oven, laat iets afkoelen en snijd het borrelbrood in plakken.

bereidingstip

Vervang de havermout door bloem of volkorenmeel. . Serveer met pesto of boter met Italiaanse kruiden en knoflook. . Minder tijd? Maak een borrelbrood van een kruislings ingesneden (vloer)brood. Vul de inkepingen met mozzarella en pesto of tomatentapenade. Gratineer circa 10 minuten in de oven (200°C).


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram