online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, klein gerecht/amuse
Recepten Olijven-borrelbrood

Olijven-borrelbrood

ingrediënten

200 gram havermout

1 theelepel bakpoeder

225 milliliter groentebouillon

3 eieren

100 gram zwarte olijven

75 gram pecorinokaas

75 gram Parmezaanse kaas

1 eetlepel Italiaanse kruiden


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

  • 1 Maal de havermout in een keukenmachine of blender tot meel en meng het bakpoeder erdoor.
  • 2 Schep het meel in een kom, giet de bouillon erbij en voeg de eieren toe.
  • 3 Mix tot een glad beslag en schep de olijven, pecorino en kruiden erdoor.
  • 4 Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier.
  • 5 Giet het beslag in de vorm en bak in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Neem uit de oven, laat iets afkoelen en snijd het borrelbrood in plakken.

bereidingstip

Vervang de havermout door bloem of volkorenmeel. . Serveer met pesto of boter met Italiaanse kruiden en knoflook. . Minder tijd? Maak een borrelbrood van een kruislings ingesneden (vloer)brood. Vul de inkepingen met mozzarella en pesto of tomatentapenade. Gratineer circa 10 minuten in de oven (200°C).


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram