online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Olijven-fetaburger

Olijven-fetaburger

ingrediënten

4 lamsgehaktburgers

16 kalamata

2 theelepels gedroogde oregano

3 eetlepels olijfolie

1 kleine aubergine

4 meergranenbollen

12 blaadjes ijsbergsla

1 rode ui


  • 1 Meng de fijngehakte olijven, oregano en peper en zout naar smaak door de hamburgers.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak de lamsburgers om en om bruin in circa 12 minuten.
  • 3 Bestrijk de aubergineplakken met 1 eetlepel olie, verhit de grillpan en gril de aubergineplakken om en om gaar.
  • 4 Beleg de bollen met ijsbergsla en verdeel er de gegrilde aubergine over. Leg op elke bol een lamsburger en besluit met de rode uiringen en een blad sla.
  • 5 Serveer met verkruimelde fèta en een paar blaadjes munt.

bereidingstip

Je kunt de burgers ook bereiden op de grillpan of op de barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. . Of bereid de burgers in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.


voedingswaarde

energie 585 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 29 gram