online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Olijven-fetaburger

Olijven-fetaburger

ingrediënten

4 lamsgehaktburgers

16 kalamata

2 theelepels gedroogde oregano

3 eetlepels olijfolie

1 kleine aubergine

4 meergranenbollen

12 blaadjes ijsbergsla

1 rode ui


  • 1 Meng de fijngehakte olijven, oregano en peper en zout naar smaak door de hamburgers.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak de lamsburgers om en om bruin in circa 12 minuten.
  • 3 Bestrijk de aubergineplakken met 1 eetlepel olie, verhit de grillpan en gril de aubergineplakken om en om gaar.
  • 4 Beleg de bollen met ijsbergsla en verdeel er de gegrilde aubergine over. Leg op elke bol een lamsburger en besluit met de rode uiringen en een blad sla.
  • 5 Serveer met verkruimelde fèta en een paar blaadjes munt.

bereidingstip

Je kunt de burgers ook bereiden op de grillpan of op de barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. . Of bereid de burgers in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.


voedingswaarde

energie 585 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 29 gram