voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
recepten Olijvenbrood

Olijvenbrood

ingrediënten

1 pak witbroodmix

50 milliliter olijfolie extra vergine

100 gram gemengde olijven

snufje grof zeezout

1 eetlepel gedroogde rozemarijn


  • 1 Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang de boter door 2 eetlepels olijfolie. Laat 30 minuten afgedekt rijzen.
  • 2 Vet een bakplaat in met de helft van de overgebleven olie. Sla het deeg terug en kneed het nogmaals goed door.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot een platte lap en leg het op de bakplaat.
  • 4 Bestrijk het deeg met de rest van de olie en duw de olijven er in. Bestrooi met zeezout en de rozemarijn.
  • 5 Bak het olijvenbrood in circa 20 minuten gaar en bruin in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 18 gram