voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
recepten Olijvenbrood

Olijvenbrood

ingrediënten

1 pak witbroodmix

50 milliliter olijfolie extra vergine

100 gram gemengde olijven

snufje grof zeezout

1 eetlepel gedroogde rozemarijn


  • 1 Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang de boter door 2 eetlepels olijfolie. Laat 30 minuten afgedekt rijzen.
  • 2 Vet een bakplaat in met de helft van de overgebleven olie. Sla het deeg terug en kneed het nogmaals goed door.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot een platte lap en leg het op de bakplaat.
  • 4 Bestrijk het deeg met de rest van de olie en duw de olijven er in. Bestrooi met zeezout en de rozemarijn.
  • 5 Bak het olijvenbrood in circa 20 minuten gaar en bruin in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 18 gram