voor 10:00 besteld vandaag in huis

15 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, nagerecht, brunch
Recepten Oma’s havermoutkoekjes

Oma’s havermoutkoekjes

ingredi├źnten

300 gram havermout

500 milliliter melk

150 gram blanke rozijnen

160 gram bloem

2 eieren

1 vanillesuiker

1 theelepel kaneelpoeder

2 eetlepels bruine basterdsuiker

1 eetlepel suiker

100 gram boter


  • 1 Roer de havermout, de melk en 1 theelepel zout goed door elkaar. Meng de rozijnen erdoor.
  • 2 Voeg de bloem in gedeelten al roerend toe.
  • 3 Klop de eieren, de vanillesuiker, de kaneel en de rest van de suiker erdoor. Laat het beslag circa 30 minuten rusten.
  • 4 Voeg, als het beslag te dik is, wat extra melk toe. Roer nog een keer goed door.
  • 5 Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en bak hierin kleine pannenkoekjes van het beslag.
  • 6 Bak ze om en om in de pan. Lekker met stroop of honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 6 gram