online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Oma’s jachtschotel

Oma’s jachtschotel

ingrediënten

1 eetlepel mosterd

750 gram runderriblappen

100 gram boter

100 milliliter vloeibaar bakproduct

300 milliliter vleesbouillon

2 laurierblaadjes

1000 gram kruimige aardappels

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 teentje knoflook

2 uien

2 appels

100 milliliter warme melk

nootmuskaat

1 eetlepel allesbinder

1 eetlepel maizena

4 eetlepels paneermeel

75 gram boter


  • 1 Schep de mosterd door de vleesblokjes en strooi er zout en peper over.
  • 2 Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 3 Voeg de vleesbouillon en laurierblaadjes toe en stoof met deksel op een lage stand circa 2 uur of tot het vlees gaar is.
  • 4 Kook intussen de aardappels.
  • 5 Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en ui 3-4 minuten. Schep de appels erdoor en bak nog 3-4 minuten.
  • 6 Giet de aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een puree van.
  • 7 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de gare vleesblokjes eventueel iets kleiner. Verwijder de laurierblaadjes.
  • 8 Bind het braadvocht met allesbinder of aangelengde maïzena.
  • 9 Schep het vlees met saus in een ovenschaal. Verdeel het ui-appelmengsel erover.
  • 10 Strijk af met aardappelpuree en verdeel er paneermeel en klontjes boter over.
  • 11 Zet het gerecht 25- 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Lekker met een salade.


voedingswaarde

energie 955 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 45 gram