online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Oma’s jachtschotel

Oma’s jachtschotel

ingrediënten

1 eetlepel mosterd

750 gram runderriblappen

100 gram boter

100 milliliter vloeibaar bakproduct

300 milliliter vleesbouillon

2 laurierblaadjes

1000 gram kruimige aardappels

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 teentje knoflook

2 uien

2 appels

100 milliliter warme melk

nootmuskaat

1 eetlepel allesbinder

1 eetlepel maizena

4 eetlepels paneermeel

75 gram boter


  • 1 Schep de mosterd door de vleesblokjes en strooi er zout en peper over.
  • 2 Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 3 Voeg de vleesbouillon en laurierblaadjes toe en stoof met deksel op een lage stand circa 2 uur of tot het vlees gaar is.
  • 4 Kook intussen de aardappels.
  • 5 Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en ui 3-4 minuten. Schep de appels erdoor en bak nog 3-4 minuten.
  • 6 Giet de aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een puree van.
  • 7 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de gare vleesblokjes eventueel iets kleiner. Verwijder de laurierblaadjes.
  • 8 Bind het braadvocht met allesbinder of aangelengde maïzena.
  • 9 Schep het vlees met saus in een ovenschaal. Verdeel het ui-appelmengsel erover.
  • 10 Strijk af met aardappelpuree en verdeel er paneermeel en klontjes boter over.
  • 11 Zet het gerecht 25- 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Lekker met een salade.


voedingswaarde

energie 955 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 45 gram