voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, hoofdgerecht
recepten Omelet ‘okonomiyaki style’

Omelet ‘okonomiyaki style’

ingredi├źnten

8 eieren

2 eetlepels bloem

1 mespunt bakpoeder

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel olie

300 gram Chinese kool

300 gram spitskolen

100 gram shiitakes

50 gram ontbijtspek

2 eetlepels mayonaise

2 eetlepels yoghurt

1 mespunt wasabi

1 mespunt geraspte mierikswortel

4 lente-/bosuitjes


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Klop de eieren met de bloem, het bakpoeder en de sojasaus door elkaar en laat even staan. Verhit intussen de olie in een koekenpan en roerbak hierin tweederde van de kool en de paddenstoelen 1 minuut op een hoge stand.
  • 2 Schep dit mengsel gelijkmatig door het beslag. Bak in dezelfde pan het spek knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Klop de mayonaise, yoghurt en wasabi door elkaar. Verhit de pan opnieuw op middelhoge stand en giet het beslag erin.
  • 4 Bak de omelet 1 minuut en zet dan de warmtebron laag. Laat afgedekt nog 2 minuten garen.
  • 5 Keer de omelet met een plat deksel of bord om en laat terug in de pan glijden. Bak nog 1 minuut en leg op een bord of plank.
  • 6 Giet de wasabisaus in een zigzaggend straaltje over de omelet en bestrooi met de rest van de fijngesneden kool, bosui en ontbijtspek. Snijd in 4 stukken en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 19 gram