online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Omelet Sibérienne

Omelet Sibérienne

ingrediënten

1 kleine cake

50 milliliter amandellikeur

50 milliliter sinaasappellikeur

1 liter vanilleroomijs

4 eiwitten

125 gram suiker

2 eetlepels poedersuiker


benodigdheden

bolvormige kom

rechthoekige ovenschaal

  • 1 Snijd de cake in 12 plakken en besprenkel deze met de likeur. Bekleed de kom met de cakeplakken. Houd een paar plakken achter.
  • 2 Neem het ijs uit de verpakking. Laat het wat zachter worden en vul de vorm af met het ijs. Bedek met de achtergehouden plakken cake. Snijd de cake eventueel bij. Zet de kom tot gebruik in de diepvries.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C, klop de eiwitten stijf met de suiker.
  • 4 Neem het ijs uit de diepvries en bestrijk het met behulp van een pannenkoekmes met eiwit. Let erop dat de eiwitlaag aan alle kanten even dik is. Maak punten of golfjes in de eiwitlaag. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.
  • 5 Zet de 'omelet' circa 3-4 minuten in de oven tot het eiwitschuim lichtbruin is. Gebruik eventueel de grill. Snijd het in plakken en serveer direct.


voedingswaarde

energie 625 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 10 gram