online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Omgekeerde ananastaart

Omgekeerde ananastaart

ingrediënten

100 gram boter

1 eetlepel boter

50 gram rietsuiker

50 gram kokosrasp

200 gram zelfrijzend bakmeel

1 ei

100 gram rietsuiker

ananas


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm

  • 1 Mix boter en suiker samen in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel en voeg dan kokos, zout en het bakmeel toe.
  • 2 Voeg zodra dit een kruimelig deeg vormt het ei toe en mix nog een minuut goed door.
  • 3 Laat het deeg verpakt in vershoudfolie een half uur rusten in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker met het water op lage stand en laat lichtbruin karameliseren.
  • 5 Vet de taartvorm in met boter en giet de karamel erin.
  • 6 Snijd de plakken ananas doormidden en snijd de harde kern weg. Verdeel de plakken over de karamel.
  • 7 Rol het deeg uit tot een lap zo groot als de taartvorm en leg dit over de ananas.
  • 8 Druk de randen naar binnen en bak de taart in circa 40 minuten.
  • 9 Laat de taart een half uur afkoelen en keer hem dan om op een platte schaal.

bereidingstip

Lekker met geklopte room of een bolletje roomijs.


voedingswaarde

energie 475 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 6 gram