online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Omgekeerde banaan-karameltaart

Omgekeerde banaan-karameltaart

ingrediënten

100 gram gezouten boter

100 gram lichtbruine basterdsuiker

4 bananen

150 gram boter

150 gram lichtbruine basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

2 eetlepels kokosrasp

4 eieren

150 gram zelfrijzend bakmeel


benodigdheden

(brioche)bakvormpje

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Laat voor de karamel de boter en suiker langzaam smelten in een steelpan en schud de pan licht om het mengsel te verdelen.
  • 2 Laat op een lage stand koken tot de karamel een heldere stroopkleur heeft en giet in de bakvorm.
  • 3 Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Leg de halve bananen met het snijvlak in de karamel.
  • 4 Klop voor het cakebeslag met een mixer de boter met de suiker, de vanillesuiker, de kokos en een snufje zout romig.
  • 5 Voeg een voor een de eieren toe en blijf op hoge snelheid een paar minuten kloppen.
  • 6 Klop in gedeeltes het bakmeel erdoor tot een glad en luchtig beslag.
  • 7 Giet het beslag over de bananen in de vorm en bak de taart in de oven in circa 50 minuten gaar.
  • 8 Laat de taart een beetje afkoelen en keer hem dan om op een schaal. Serveer lauwwarm. Lekker met een bolletje room- of kokosijs.


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 6 gram