voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Omgekeerde banaan-karameltaart

Omgekeerde banaan-karameltaart

ingrediënten

100 gram gezouten boter

100 gram lichtbruine basterdsuiker

4 bananen

150 gram boter

150 gram lichtbruine basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

2 eetlepels kokosrasp

4 eieren

150 gram zelfrijzend bakmeel


benodigdheden

(brioche)bakvormpje

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Laat voor de karamel de boter en suiker langzaam smelten in een steelpan en schud de pan licht om het mengsel te verdelen.
  • 2 Laat op een lage stand koken tot de karamel een heldere stroopkleur heeft en giet in de bakvorm.
  • 3 Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Leg de halve bananen met het snijvlak in de karamel.
  • 4 Klop voor het cakebeslag met een mixer de boter met de suiker, de vanillesuiker, de kokos en een snufje zout romig.
  • 5 Voeg een voor een de eieren toe en blijf op hoge snelheid een paar minuten kloppen.
  • 6 Klop in gedeeltes het bakmeel erdoor tot een glad en luchtig beslag.
  • 7 Giet het beslag over de bananen in de vorm en bak de taart in de oven in circa 50 minuten gaar.
  • 8 Laat de taart een beetje afkoelen en keer hem dan om op een schaal. Serveer lauwwarm. Lekker met een bolletje room- of kokosijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 6 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier