online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Oosters gestoomde kabeljauw met worteldip

Oosters gestoomde kabeljauw met worteldip

ingredi├źnten

400 gram kabeljauwfilets

400 gram zalmfilets

2 theelepels gember

4 eetlepels sojasaus

4 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel sesamzaad

2 eetlepels arachideolie

1 eetlepel sesamolie

2 eetlepels wokolie

2 eetlepels arachideolie

300 gram wortels

2 teentjes knoflook

1 snufje korianderpoeder (ketoembar)

1 snufje komijnpoeder (djinten)

1 scheutje sambal oelek

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel koriander


benodigdheden

stoompan

keukenpapier

  • 1 Verhit voor de worteldip de olie en roerbak hierin de wortel, knoflook, koriander- en komijnpoeder, sambal en citroensap circa 3 minuten. Laat afkoelen.
  • 2 Breng water in de stoompan (of 5 cm water in de wok) aan de kook. Dep de vis droog met keukenpapier. Verdeel de gember, zout en peper over de kabeljauw en leg de vis in de stoompan of op het rooster in de wok. Zet er een deksel op en stoom de vis 8-10 minuten, of tot deze niet meer glazig ziet.
  • 3 Schep de gare vis uit de pan op warme borden en verdeel de sojasaus erover.
  • 4 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Voeg de arachide- en sesamolie toe en verdeel de warme olie met het sesamzaad over de vis.
  • 5 Serveer de kabeljauw met de worteldip en bestrooi met de koriander. Lekker met rijst.

bereidingstip

Heb je geen stoompan? Gebruik dan een wok met rooster.

wijnadvies

Pittige gerechten uit de Aziatische keuken gaan verrassend goed samen met de Riesling van J. Meyer.


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 39 gram