voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Oosters stoofpotje

Oosters stoofpotje

ingrediënten

3 eetlepels arachideolie

500 gram hamlappen

1 blikje tomatenpuree

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 eetlepel ketjap manis

1 teentje knoflook

mespunt knoflookpoeder

1 bakje atjar tjampoer

230 gram ananasblokjes


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de vleesblokjes rondom bruin in 5 minuten.
  • 2 Voeg tomatenpuree, ketjap, gemberpoeder en knoflook toe. Roerbak 10 minuten.
  • 3 Schep de atjar tjampoer en de ananasstukjes door het vlees en laat alles nog 10 minuten sudderen.
  • 4 Serveer het gerecht met sla en eventueel rijst.

bereidingstip

Schep 250 g gekookte sperziebonen door het gerecht. Of voeg eens 75 g gemengde noten of studentenhaver toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 29 gram