voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Oosters stoofvlees

Oosters stoofvlees

ingrediënten

500 gram magere runderlappen

500 gram runderriblappen

50 gram boter

1 eetlepel wokolie

4 sjalotjes

1 middelgrote ui

3 eetlepels ketjap manis

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 verse gember

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 eetlepel bloem

700 milliliter vleesbouillon

700 milliliter runderfond

2 eetlepels witte wijnazijn

2 laurierblaadjes

2 kruidnagels

maizena

allesbinder


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie en bak het vlees rondom bruin.
  • 2 Voeg de sjalotjes toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg ketjap, gember, komijn en bloem toe en bak nog 3 minuten.
  • 3 Verwarm de bouillon en giet deze over het vlees. Voeg de azijn en laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Breng aan de kook en stoof zachtjes met deksel 2 uur.
  • 4 Verwijder laurier en kruidnagel. Breng op smaak met zout en peper. Bind de saus eventueel met aangelengde maïzena of allesbinder.
  • 5 Lekker met rijst of gekookte aardappels en broccoli of sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 28 gram