online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Oosters stoofvlees met gember

Oosters stoofvlees met gember

ingrediënten

1 kilogram runderriblap

4 eetlepels zonnebloemolie

4 eetlepels arachideolie

3 uien

3 teentjes knoflook

1 verse gember

1 rode peper

4 eetlepels ketjap manis

4 eetlepels sojasaus

800 milliliter rundvleesbouillon

200 milliliter kokosmelk

2 laurierblaadjes

maizena

1 bosje lente-/bosui


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe en bak deze 2-3 minuten mee.
  • 2 Roer de ketjap, bouillon, kokosmelk en laurierblaadjes erdoor. Zorg dat het vlees onderstaat en stoof afgedekt 2-2,5 uur tot het vlees zacht is.
  • 3 Bind de saus voor het serveren met aangelengde maizena. Schep de helft van de bosui erdoor en strooi de rest van de bosui over het stoofvlees.
  • 4 Lekker met rijst en geroerbakte sperziebonen, broccoli of paksoi.

bereidingstip

Vervang de rode peper door 1 theelepel sambal oelek.. Bestrooi het gerecht met seroendeng. Zelfgemaakt: fruit 1 theelepel komijnpoeder en 1 theelepel korianderpoeder in 1 theelepel zonnebloemolie. Schep er 50 gram kokosrasp door en bak 50 gram pinda’s 1-2 minuten mee.. Voeg voor een oosterse satésmaak eens een schepje pindakaas toe.

wijnadvies

Een Australische Syrah van Sunny Mountain heeft het zoete en specerijrijke van deze stoof.


voedingswaarde

energie 680 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 53 gram