online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Oosterse biefreepjes uit de wok

Oosterse biefreepjes uit de wok

ingrediënten

400 gram biefstukken

1 eetlepel maizena

1 eetlepel bloem

1 eetlepel ketjap manis

2 eetlepels droge sherry

1 theelepel sesamolie

1 theelepel oosterse roerbakolie

2 eetlepels roerbakolie

2 eetlepels zonnebloemolie

200 gram oesterzwammen

4 lente-/bosuitjes

2 teentjes knoflook

200 gram sperziebonen

1 eetlepel gembersnippers

150 milliliter kippenbouillon


benodigdheden

wok

  • 1 Snijd de biefstuk in smalle reepjes van ca. 4 cm lang. Bestrooi ze met peper en maïzena of bloem. Roer de ketjap, sherry en sesamolie of roerbakolie door elkaar en schep het vlees erdoor.
  • 2 Kook de sperziebonen 4 minuten in water met zout, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 3 Verhit 1 eetl. olie in een wok of hapjespan en bak hierin de oesterzwammen, lente/bosuitjes (houd wat loof achter ter garnering) en de teentjes knoflook 1 minuut.
  • 4 Voeg sperziebonen en gembersnippers toe en bak ze 1 minuut mee.
  • 5 Schenk de kippenbouillon erbij en verwarm nog even. Schep alles uit de pan en houd het even warm.
  • 6 Maak de pan droog en verhit 1 eetl. olie. Roerbak hierin de biefstukreepjes 1-1,5 minuut. Schep het paddestoelenmengsel erbij. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • 7 Serveer het gerecht bestrooid met uitjesloof met pandanrijst of basmatirijst.

wijnadvies

Te serveren met een eenvoudige rode Bordeaux of Bordeaux Supérieur. Eventueel een rode Bergerac of een Italiaanse Cabernet Sauvignon (16-18ºC).


voedingswaarde

energie 240 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 26 gram