online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Oosterse bouillon met tuinkruiden en taugé

Oosterse bouillon met tuinkruiden en taugé

ingrediënten

1 handje groene kruiden

450 milliliter kippenbouillon

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels ketjap manis

125 gram kipfilets

25 gram taugé


  • 1 Verwijder de steeltjes van de kruiden en hak, knip of snijd ze kleiner.
  • 2 Verwarm de bouillon met de sojasaus. Kook hierin de kipreepjes 10 minuten.
  • 3 Meng de tuinkruiden erdoor en verwarm nog even zonder te koken.
  • 4 Schep de taugé op warme borden en giet de kippenbouillon erop.

bereidingstip

Neem voor de gemengde kruiden een mengsel van (platte) peterselie, kervel, bladselderij en bieslook.. Lekker met geroosterd brood en tuinbonentapenade. Pureer daarvoor 200 gram ontdooide diepvriestuinbonen, waarvan de harde velletjes zijn verwijderd dubbeldoppen), met 1 teentje knoflook en 50 gram geraspte oude boerenkaas.

wijnadvies

Lekker met een energieke witte wijn als Indomita Sauvignon Blanc of een van de vele andere Sauvignon Blancs. Een lichtfruitige rosé is ook lekker: Landenwijn Zuid-Afrika bijvoorbeeld.


voedingswaarde

energie 95 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 17 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier