voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Oosterse curry-gehaktstoof

Oosterse curry-gehaktstoof

ingredi├źnten

6 eetlepels olie

1 aubergine

1 ui

2 eetlepels milde Indiase currypasta

500 gram rundergehakt

500 gram lamsgehakt

400 gram tomatenblokjes

1 bosje verse koriander


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergineblokjes in een paar porties bruin. Schep steeds uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 3 Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut mee.
  • 4 Voeg het gehakt toe en bak het in een paar minuten rul.
  • 5 Schep de tomatenblokjes erdoor en laat met het deksel op de pan op een lage stand circa 20 minuten stoven.
  • 6 Schep de aubergine erdoor en laat nog 10 minuten wat inkoken zonder deksel. Bestrooi met de koriander.
  • 7 Lekker met witte rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 26 gram