voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Oosterse gehaktpannenkoek met spitskool

Oosterse gehaktpannenkoek met spitskool

ingrediënten

375 gram bloem

3 eieren

750 milliliter melk

wokolie

arachideolie

400 gram rundergehakt

500 gram spitskolen

2 eetlepels citroensap

3 eetlepels ketjap manis

3 eetlepels sojasaus

1 theelepel sambal oelek

1 theelepel sambal badjak

3 eetlepels pindakaas

1 rode peper

1 lente-/bosui

2 eetlepels koriander


  • 1 Klop de bloem met de eieren, melk en ½ theelepel zout tot een glad beslag. Verhit een scheutje wokolie en bak hierin het gehakt rul.
  • 2 Kook intussen de spitskool met citroensap in het kookwater circa 3 minuten. Voeg aan het gehakt de ketjap, sambal, pindakaas en 100 ml water toe en houd warm.
  • 3 Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin pannenkoeken van het beslag. Beleg de pannenkoeken met de spitskool en schep het gehakt erop.
  • 4 Bestrooi met de rode peper, bosui en koriander. Vouw de pannenkoeken dubbel en serveer direct.

bereidingstip

Lekker met een sausje van sojasaus, limoenrasp, limoensap en peper. . Vervang de spitskool in dit recept door witte kool of geroerbakte paksoi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 885 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 49 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier