online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Oosterse gehaktpannenkoek met spitskool

Oosterse gehaktpannenkoek met spitskool

ingrediënten

375 gram bloem

3 eieren

750 milliliter melk

wokolie

arachideolie

400 gram rundergehakt

500 gram spitskolen

2 eetlepels citroensap

3 eetlepels ketjap manis

3 eetlepels sojasaus

1 theelepel sambal oelek

1 theelepel sambal badjak

3 eetlepels pindakaas

1 rode peper

1 lente-/bosui

2 eetlepels koriander


  • 1 Klop de bloem met de eieren, melk en ½ theelepel zout tot een glad beslag. Verhit een scheutje wokolie en bak hierin het gehakt rul.
  • 2 Kook intussen de spitskool met citroensap in het kookwater circa 3 minuten. Voeg aan het gehakt de ketjap, sambal, pindakaas en 100 ml water toe en houd warm.
  • 3 Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin pannenkoeken van het beslag. Beleg de pannenkoeken met de spitskool en schep het gehakt erop.
  • 4 Bestrooi met de rode peper, bosui en koriander. Vouw de pannenkoeken dubbel en serveer direct.

bereidingstip

Lekker met een sausje van sojasaus, limoenrasp, limoensap en peper. . Vervang de spitskool in dit recept door witte kool of geroerbakte paksoi.


voedingswaarde

energie 885 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 49 gram