voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Oosterse karbonade met paksoi en cashewnoten

Oosterse karbonade met paksoi en cashewnoten

ingredi├źnten

175 gram rijst

350 gram rijst

2 schouderkarbonades (in reepjes)

5 eetlepels arachideolie

1 rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes)

5 eetlepels wokolie

75 ml ketjap manis

4 schouderkarbonades

1 limoen (rasp en sap)

5 teentjes knoflook

1 rode peper

1 verse gember

150 milliliter sojasaus

150 milliliter ketjap manis

1 struik paksoi

1 limoen

70 gram cashewnoten

3 eetlepels wokolie

3 teentjes knoflook (fijngehakt)

1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)

1 struik paksoi (in repen)

35 gram cashewnoten


  • 1 Kook de rijst. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de schouderkarbonades rondom.
  • 2 Voeg de helft van de knoflook, de rode peper en de helft van de gember toe. Giet 75 ml ketjap manis erbij en roerbak 8-10 minuten.
  • 3 Voeg de helft van de knoflook, de rode peper en de helft van de gember toe. Giet 125 ml sojasaus erbij en roerbak 8-10 minuten.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een andere pan en roerbak hierin de paksoi 3-4 minuten.
  • 5 Voeg de rest van de gember, knoflook, sojasaus en limoenrasp en -sap toe.
  • 6 Verwarm nog 1-2 minuten en meng de cashewnoten erdoor. Schep met de karbonade op de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 44 gram