online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Oosterse karbonade met paksoi en cashewnoten

Oosterse karbonade met paksoi en cashewnoten

ingredi├źnten

175 gram rijst

350 gram rijst

2 schouderkarbonades (in reepjes)

5 eetlepels arachideolie

1 rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes)

5 eetlepels wokolie

75 ml ketjap manis

4 schouderkarbonades

1 limoen (rasp en sap)

5 teentjes knoflook

1 rode peper

1 verse gember

150 milliliter sojasaus

150 milliliter ketjap manis

1 struik paksoi

1 limoen

70 gram cashewnoten

3 eetlepels wokolie

3 teentjes knoflook (fijngehakt)

1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)

1 struik paksoi (in repen)

35 gram cashewnoten


  • 1 Kook de rijst. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de schouderkarbonades rondom.
  • 2 Voeg de helft van de knoflook, de rode peper en de helft van de gember toe. Giet 75 ml ketjap manis erbij en roerbak 8-10 minuten.
  • 3 Voeg de helft van de knoflook, de rode peper en de helft van de gember toe. Giet 125 ml sojasaus erbij en roerbak 8-10 minuten.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een andere pan en roerbak hierin de paksoi 3-4 minuten.
  • 5 Voeg de rest van de gember, knoflook, sojasaus en limoenrasp en -sap toe.
  • 6 Verwarm nog 1-2 minuten en meng de cashewnoten erdoor. Schep met de karbonade op de rijst.


voedingswaarde

energie 875 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 44 gram