online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Oosterse kippenlevertjes met ananas

Oosterse kippenlevertjes met ananas

ingrediënten

600 gram kippenlevers

2 eetlepels bloem

3 eetlepels olie

3 teentjes knoflook

1 rode peper

1 theelepel serehpoeder

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

4 eetlepels ketjap manis

2 dikke plakken verse ananas

4 plakken ananassen

1 bos verse koriander


  • 1 Snijd de kippenlevers doormidden en bestrooi ze met bloem, zout en peper.
  • 2 Verwarm 2 eetlepels van de olie in een wok en roerbak de kippenlevers in 2 à 3 porties rondom bruin.
  • 3 Schep ze uit de pan en roer het aanbaksel los.
  • 4 Giet de rest van de olie in de wok en fruit de knoflook, de peper en de specerijen op lage stand circa 2 minuten.
  • 5 Voeg de kippenlevertjes, ketjap en ananas toe en laat op lage stand nog 5 minuten al roerend doorwarmen. Bestrooi met koriander.

bereidingstip

Lekker met rijst of noedels.

wijnadvies

Tiptop combinatie met Pinot Blanc van Arthur Metz. Een uitstapje de grens over richting Duitsland zal ook bevallen dankzij Lizard Riesling. En zelfs een licht gekoelde rode Beaujolais Villages zal smaken, vooral als u bij dit gerecht een salade serveert.


voedingswaarde

energie 375 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 31 gram