voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht, hoofdgerecht
Recepten Oosterse kippensoep met gember en garnalen

Oosterse kippensoep met gember en garnalen

ingredi├źnten

1 pot kippenbouillon met vlees

250 gram kipdijfilets

250 gram kipfilets

1 verse gember

200 gram winterwortels

250 gram paksoi

3 lente-/bosuitjes

200 gram grote garnalen

1 rode peper

2 citroenen

naanbrood


  • 1 Verwarm de kippenbouillon en vul aan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Voeg de kipfilet, gember en wortel toe en kook zachtjes 10-12 minuten. Schep de paksoi, bosui, garnalen en rode peper erdoor en verwarm zonder te koken nog 5 minuten.
  • 3 Pers 1 citroen uit en snijd de andere citroen in plakjes. Voeg het citroensap toe aan de soep.
  • 4 Schep de soep in diepe borden met een plakje citroen erin en serveer met het naanbrood.

bereidingstip

Vervang de paksoi in dit recept door sugarsnaps of peultjes en kook deze 4-5 minuten mee in de soep.. Schep in het midden van de borden een bolletje witte rijst en verdeel de soep hieromheen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 36 gram