voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Oosterse kippensoep met limoen en mihoen

Oosterse kippensoep met limoen en mihoen

ingrediënten

1 kipfilet

1 kippenbouillontablet

100 gram peultjes

1 blikje minimaïskolfjes

20 gram mihoen

1 limoen

4 lente-/bosuitjes

Thaise vissaus

sojasaus

sambal


  • 1 Breng de kipfilet in 1 liter water met de bouillontablet aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes garen.
  • 2 Neem het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes.
  • 3 Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg de peultjes en de maïs toe.
  • 4 Leg na 2 minuten de mihoen in de bouillon en laat 1 minuut zachtjes meekoken.
  • 5 Trek de mihoen vervolgens met een vork uit elkaar.
  • 6 Voeg als laatste de stukjes kip, het limoensap en de bosui toe.
  • 7 Breng de soep eventueel verder op smaak met vissaus, sojasaus of sambal.

bereidingstip

Garneer de soep met dunne plakjes limoen.

wijnadvies

Schenk bij deze oosterse kippensoep eens de alcoholvrije Just 0 wit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 10 gram