online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Oosterse kippensoep met noedels en paksoi

Oosterse kippensoep met noedels en paksoi

ingredi├źnten

1 eetlepel olie

1 stengel citroengras

1 sjalot

1 kleine ui

2 potten kippenbouillon met vlees

250 gram Chinese mie

250 gram kastanjechampignons

1 struik paksoi

1 bosje lente-/bosui

sambal

ketjap manis


  • 1 Verwijder het stugge uiteinde en stugge blad van de stengel citroengras. Snijd het citroengras zeer fijn. Verwarm de olie in een soeppan en fruit citroengras en ui in circa 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit nog een minuut mee.
  • 2 Leng de potten bouillon aan met kokend water tot 1,5 liter en giet in de pan. Breng aan de kook en voeg de mie en champignons toe. Laat op lage stand 3 minuten zachtjes koken.
  • 3 Voeg de paksoi en bosui toe en laat in een minuut slinken. Roer alles goed door en breng de soep voorzichtig op smaak met sambal en ketjap. Lekker met kroepoek.


voedingswaarde

energie 395 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 21 gram