voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
recepten Oosterse kipsalade

Oosterse kipsalade

ingredi├źnten

200 gram kipfilets

1 kleine rode peper

200 gram sla

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

2 theelepels sesamzaadjes

1 eetlepel verse munt

1 teentje knoflook

1 sjalot

1 kleine ui

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel ketjap asin

1 perssinaasappel


  • 1 Maak de dressing voor de salade: doe knoflook en sjalot in een grote kom en voeg citroensap de sojasaus en sinaasappelsap toe en roer door elkaar.
  • 2 Verhit ca. 2 eetl. olie in een koekenpan of wok en bak de kipreepjes in ca. 10 minuten helemaal gaar. Laat ze vervolgens afkoelen. Leg de kipreepjes in de dressing en laat ze minstens 10 minuten marineren.
  • 3 Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan in enkele druppels olie lichtbruin. Schep ze uit de pan in een kommetje.
  • 4 Verdeel de blaadjes sla over de borden. Verdeel de reepjes kip en de dressing erover. Garneer de salade met de peperringetjes en strooi er een beetje sesamzaad en munt over.

wijnadvies

Een chardonnay past prima bij dit heerlijke voorgerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 13 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier