online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
eenvoudig
25 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
Recepten Oosterse maiskoekjes met chilidip

Oosterse maiskoekjes met chilidip

ingrediënten

2 eieren

1 snufje komijnpoeder (djinten)

1 snufje korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel sambal oelek

1 blikje mais

25 gram bladselderij

1 kleine prei

2 eetlepels bloem

2 eetlepels zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels groentebouillon

zonnebloemolie

arachideolie

200 milliliter Griekse yoghurt

1 theelepel chilipoeder

1 rode peper

1 eetlepel wokolie

1 eetlepel zonnebloemolie

1 teentje knoflook


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Meng de ingrediënten voor de chilidip en zet deze apart.
  • 2 Klop de eieren los met de komijn, koriander en sambal. Voeg de mais toe en plet de korrels iets met de bolle kant van een lepel.
  • 3 Schep de bladselderij, prei, bloem en bouillon erdoor en meng tot een dik beslag.
  • 4 Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep hierin 3 keer een flinke eetlepel beslag met wat tussenruimte. Keer de maiskoekjes om als de bovenkant bijna droog is.
  • 5 Houd de maiskoekjes warm op een schaal onder aluminiumfolie en serveer met de chilidip.

bereidingstip

Vervang de prei in dit recept door bosui.. Maak Mexicaanse maiskoekjes en vervang hiervoor de komijn, koriander en sambal door 1 eetlepel Mexicaanse kruiden. Neem dan in plaats van prei kleine blokjes rode paprika.


voedingswaarde

energie 110 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 3 gram