voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Oosterse pannenkoekjes met oesterzwammen

Oosterse pannenkoekjes met oesterzwammen

ingrediënten

200 gram pannenkoekmix

1 theelepel kurkuma

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

2 eieren

300 milliliter kokosmelk

250 gram oesterzwammen

100 gram wortelreepjes

100 gram taugé

bakje munt

bakje koriander

100 gram gerookte kipfilets

100 milliliter ketjap manis

1 eetlepel limoensap

1 theelepel verse gember

1 theelepel sesamolie

1 theelepel sambal oelek

2 eetlepels olie


  • 1 Schep de pannenkoekmix, kurkuma, korianderpoeder en 1/2 theelepel zout in een grote kom.
  • 2 Klop de eieren los met de kokosmelk en roer door de pannenkoekmix.
  • 3 Laat het mengsel circa 15 minuten rusten.
  • 4 Zet intussen de oesterzwammen, wortel, taugé, kruiden en kip klaar in aparte bakjes.
  • 5 Roer de ketjap met het limoensap, de gember, sesamolie en sambal tot een sausje.
  • 6 Verhit de olie in gedeeltes in een kleine koekenpan en bak van het beslag 8-12 pannenkoekjes.
  • 7 Vul de pannenkoekjes aan tafel met de ingrediënten uit de bakjes en serveer het sausje erbij.

bereidingstip

Vervang de oesterzwammen door champignons.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 17 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier