voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Oosterse schnitzel met sambal en sesam

Oosterse schnitzel met sambal en sesam

ingrediënten

4 varkensschnitzels

100 gram bloem

2 eieren

theelepel gemberpoeder (djahé)

1 eetlepel sesamolie

1 theelepel sambal oelek

4 eetlepels sesamzaad

3 eetlepels arachideolie


  • 1 Haal de schnitzels door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Kluts in een diep bord de eieren met het gemberpoeder, sesamolie en sambal.
  • 2 Verdeel de sesamzaadjes over een plat bord. Wentel de bebloemde schnitzels eerst door het eimengsel en daarna door het sesamzaad. Druk de sesamzaadjes goed aan.
  • 3 Verhit de olie en bak hierin de schnitzels op middelhoge stand in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 4 Lekker met gebakken paksoi en rijst.

bereidingstip

Lekker met een ananassaus; verwarm 2 blikjes ananasstukjes op sap met 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels azijn en 1 theelepel mosterd. Bind met aangelengd aardappelmeel of maïzena.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 37 gram