voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Oosterse varkenshaas

Oosterse varkenshaas

ingredi├źnten

2 varkenshaasjes

2 lente-/bosuitjes

6 plakjes bacon

6 plakjes ontbijtspek

1 eetlepel ketjap manis

1 eetlepel sojasaus

1 theelepel sambal badjak

2 teentjes knoflook

2 eetlepels abrikozenjam

2 eetlepels sinaasappelmarmelade

50 gram boter

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

3 eetlepels sherry

200 milliliter kookroom

1 rode peper


benodigdheden

6 cocktailprikkers

aluminiumfolie

  • 1 Snijd de varkenshaasjes in de lengte in. Maak een vulling van de lente-/bosuitjes, de bacon of ontbijtspek, ketjap manis of sojasaus, sambal badjak, knoflook en de abrikozenjam of sinaasappelmarmelade.
  • 2 Vul de varkenshaasjes met dit mengsel en zet vast met cocktailprikkers. Bestrooi met zout en peper.
  • 3 Bak de varkenshaasjes in de boter of het vloeibaar bakproduct in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Roer de sherry, kookroom en rode peper door het braadvet.
  • 5 Snijd de varkenshaas in schuine plakken en serveer met de saus.
  • 6 Lekker met rijst(timbaaltjes) en doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 33 gram