voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
recepten Oosterse vispasteitjes

Oosterse vispasteitjes

ingrediënten

5 eetlepels ketjap marinade

350 gram kabeljauwfilets

4 vellen filodeeg

5 eetlepels arachideolie

3 eetlepels wokolie

2 teentjes knoflook

3 lente-/bosuitjes

1 rode paprika

2 eetlepels zoete chilisaus

2 eetlepels gembersiroop

2 eetlepels koriander


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Schep de marinade door de visblokjes.
  • 3 Snijd de vellen filodeeg in 3 gelijke stukken. Bestrijk het deeg licht met arachideolie en leg de stukken op elkaar in de vormpjes. Laat de deegpunten iets overhangen of snijd ze af.
  • 4 Zet de vormpjes circa 10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Laat iets afkoelen en wip de deegbakjes uit de vormpjes.
  • 5 Verhit 2 eetlepels wokolie en fruit hierin de knoflook. Schep de bosui en paprika erdoor en bak 1-2 minuten.
  • 6 Voeg de marinade van de vis toe aan de groenten en bak nog 1-2 minuten. Schep alles uit de pan en houd even warm.
  • 7 Verhit de rest van de wokolie en bak hierin de visblokjes 2-3 minuten.
  • 8 Verdeel de groente en vis over de deegbakjes en besprenkel met de chilisaus. Bestrooi met de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 19 gram