online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Open ravioli met paddenstoelen en zalm

Open ravioli met paddenstoelen en zalm

ingrediënten

8 lasagnebladen

400 gram zalmfilets

2 eetlepels boter

250 gram kastanjechampignons

2 uien

1 eetlepel knoflook

1 verse gember

4 takjes tijm

flesje woksaus teriyaki

250 gram diepvriesdoperwten


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Snijd de lasagnevellen doormidden en knip de hoekjes eraf zodat ze een ronde vorm krijgen.
  • 3 Verdeel de zalmfilet in 4 gelijke stukken, leg op de bakplaat en bestrooi met zout en peper. Gaar de zalm 10 minuten in de oven.
  • 4 Breng een ruime pan met water en 1 eetlepel zout aan de kook. Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak hierin de champignons, uien, knoflook en gember 2-3 minuten.
  • 5 Voeg de helft van de tijm en alle woksaus toe en breng tegen de kook aan. Roer de doperwten erdoor en warm een paar minuten mee.
  • 6 Kook de stukjes lasagnevel enkele minuten in het kokende water en giet af. Leg op 4 grote diepe borden elk 2 pastavelletjes. Verdeel hierover de saus en dek af met de rest van de velletjes.
  • 7 Schep een stukje zalm naast de ravioli en bestrooi het gerecht met de rest van de tijm.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 33 gram