4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Orzo-ovenschotel met pompoen en andijvie

Orzo-ovenschotel met pompoen en andijvie

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte kaas

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram orzo
400 gram pompoenblokjes
400 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep de andijvie erdoor en smoor 3 min. tot het blad zacht en geslonken is. Schep er de pompoenblokjes en orzo door.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de orzo met de groente op een lage stand onafgedekt in 10 min. beetgaar. Roer regelmatig.
  • 4 Schep de orzo met de groenten in de ovenschaal. Verkruimel de witte kaas erboven. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • 5 Bak de orzoschotel 15 min. in de oven tot de witte kaas en het amandelschaafsel beginnen te kleuren.

bereidingstip

Lekker met 150g Griekse yoghurt met 1 geperst teentje knoflook erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 554 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st