online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Ossobuco bianco

Ossobuco bianco

ingredi├źnten

4 kalfslapjes

75 gram bloem

3 eetlepels olijfolie

25 gram boter

1 ui

1 winterwortel

3 ansjovisfilets

eetlepel tijm

150 milliliter witte wijn

100 milliliter kalfsfond

100 milliliter vleesbouillon

2 teentjes knoflook

1 bosje peterselie

citroen


  • 1 Bestrooi de kalfslapjes met zout en peper en haal ze door de bloem.
  • 2 Verhit de olijfolie met de boter en bak hierin het vlees aan beide kanten goudbruin. Schep het uit de pan.
  • 3 Voeg de ui, wortel, ansjovis en tijm toe aan het bakvet en bak dit circa 2 minuten. Blus af met de witte wijn en voeg de kalfsfond toe.
  • 4 Leg het vlees erin en stoof zachtjes 25-30 minuten.
  • 5 Meng de knoflook en peterselie met citroenrasp en -sap. Strooi dit mengsel over de kalfslapjes en serveer met de saus.
  • 6 Lekker met rijst of saffraanrisotto en broccoli.

bereidingstip

Officieel hoor je voor ossobuco kalfsschenkels te gebruiken, maar dan is de stooftijd 1 tot 1,5 uur.


voedingswaarde

energie 410 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 37 gram