online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Ossobuco bianco

Ossobuco bianco

ingredi├źnten

4 kalfslapjes

75 gram bloem

3 eetlepels olijfolie

25 gram boter

1 ui

1 winterwortel

3 ansjovisfilets

eetlepel tijm

150 milliliter witte wijn

100 milliliter kalfsfond

100 milliliter vleesbouillon

2 teentjes knoflook

1 bosje peterselie

citroen


  • 1 Bestrooi de kalfslapjes met zout en peper en haal ze door de bloem.
  • 2 Verhit de olijfolie met de boter en bak hierin het vlees aan beide kanten goudbruin. Schep het uit de pan.
  • 3 Voeg de ui, wortel, ansjovis en tijm toe aan het bakvet en bak dit circa 2 minuten. Blus af met de witte wijn en voeg de kalfsfond toe.
  • 4 Leg het vlees erin en stoof zachtjes 25-30 minuten.
  • 5 Meng de knoflook en peterselie met citroenrasp en -sap. Strooi dit mengsel over de kalfslapjes en serveer met de saus.
  • 6 Lekker met rijst of saffraanrisotto en broccoli.

bereidingstip

Officieel hoor je voor ossobuco kalfsschenkels te gebruiken, maar dan is de stooftijd 1 tot 1,5 uur.


voedingswaarde

energie 410 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 37 gram