voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
voorgerecht
Recepten Ouderwetse tomatensoep

Ouderwetse tomatensoep

ingredi├źnten

400 gram mager soepvlees

3 kleine wortels

1 ui

1 bosje verse peterselie

3 takjes verse tijm

1 stukje foelie

1 theelepel foeliepoeder

2 laurierblaadjes

5 peperkorrels

1 kilogram tomaat

1 schijf citroen

2 theelepels suiker

1 kleine prei

250 gram gehakt

1 ei

1 beschuit

1 eetlepel verse peterselie


  • 1 Doe het soepvlees met 1 liter water in een pan. Breng het water aan de kook. Laat het enkele minuten koken en schuim het af. Voeg de wortels, de ui, takjes peterselie, tijm, foelie, laurierbladen en peperkorrels toe. Laat de bouillon in een afgesloten pan ongeveer 3 uur trekken.
  • 2 Maak intussen de soepballetjes. Meng door het gehakt een ei, een verkruimelde beschuit, fijngehakte peterselie, zout en peper. Draai er met natgemaakte handen balletjes van.
  • 3 Doe de stukjes tomaat met ongeveer 125 ml water, de schijf citroen en de suiker in een pan. Stoof de tomaten ongeveer 15 minuten. Verwijder de schijf citroen. Wrijf de tomaten door een zeef en vang de puree op.
  • 4 Zeef de bouillon. Roer de tomatenpuree door de bouillon. Voeg de prei en de soepballetjes toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 39 gram