online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
0 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Oudhollandse appelflappen

Oudhollandse appelflappen

ingrediënten

2 eieren

300 milliliter melk

150 milliliter melk

150 milliliter bier

250 gram zelfrijzend bakmeel

4 elstar appels

3 eetlepels citroensap

frituurolie

50 gram suiker

1 eetlepel kaneelpoeder


  • 1 Klop de eieren los met de helft van de melk. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe en roer dit tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe.
  • 2 Boor de klokhuizen uit de appels en schil de hele appels. Verdeel ze in plakken van 1 cm dik.
  • 3 Verhit de frituurolie tot 180ºC (de olie geeft dan een witte damp af). Prik de appelplakken aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze één keer om met een vork. Haal de appelflappen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet.
  • 4 Meng de suiker met kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen ermee.

wijnadvies

Hierbij smaakt de intense weelderigheid van een zoete muskaatwijn uit het zuiden van Frankrijk. Muscat de Baumes de Venise, de Rivesaltes, of de Frontignan. Schenk ze in kleine glaasjes (9-11ºC).


voedingswaarde

energie 175 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 3 gram