online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Ovenfriet van zoete aardappel met gehaktbrood en spinaziesalade

Ovenfriet van zoete aardappel met gehaktbrood en spinaziesalade

ingrediënten

2 sneeën witbrood

100 milliliter melk

500 gram rundergehakt

250 gram half-om-half gehakt

2 eetlepels Italiaanse kruiden

1 ui

2 teentjes knoflook

2 eieren

2 eetlepels tomatenketchup

1 theelepel worcestershiresaus

600 gram zoete aardappels

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel cajunkruiden

200 gram spinazie

1 rode ui

6 zongedroogde tomaatjes

100 gram geitenkaas

2 eetlepels kant-en-klare dressing


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Snijd het brood in stukjes en laat een paar minuten weken in de melk. Klop daarna goed door elkaar met een vork.
  • 2 Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood met het geweekte brood in een grote kom en kneed met de hand goed door. Breng op smaak met zout en peper. Druk het gehaktmengsel stevig aan in de cakevorm en zet in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 4 Snijd intussen de aardappels in dikke frieten en schud ze op een bakplaat om met de olie, paprikapoeder en een beetje zout.
  • 5 Zet het gehaktbrood in het midden van de oven. Schuif na circa 20 minuten de friet hoog in de oven erbij en bak samen nog 20 minuten.
  • 6 Meng intussen de ingrediënten voor de salade. Neem het gehaktbrood uit de oven en laat eventueel vocht uit de vorm voorzichtig weglopen. Snijd het gehakt in dikke plakken en serveer met de friet en salade.


voedingswaarde

energie 915 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 54 gram