voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Ovenfriet van zoete aardappel met paprika en kipschnitzel

Ovenfriet van zoete aardappel met paprika en kipschnitzel

ingrediënten

2 rode paprika's

1 kilogram zoete aardappel

100 milliliter olijfolie

1 theelepel paprikapoeder

2 vleestomaten

2 lente-/bosuitjes

2 bollen mozzarella

4 eetlepels Parmezaanse kaas

4 kipschnitzels

1 citroen


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en laat het steeltje eraan zitten. Verwijder de zaadlijsten.
  • 3 Leg de paprika’s met de snijkant naar boven op de bakplaat en rooster circa 10 minuten in de oven.
  • 4 Snijd de zoete aardappels in de lengte in 1-1,5 cm dikke frieten.
  • 5 Meng 4 eetlepels olie met het paprikapoeder en een mespuntje zout en schep door de aardappels.
  • 6 Neem de paprika’s uit de oven en giet het vocht eruit.
  • 7 Verlaag de oventemperatuur naar 190ºC.
  • 8 Verdeel de aardappels over de bakplaat en zet ze in de oven.
  • 9 Dompel de tomaten in kokend water.
  • 10 Spoel er koud water over, ontvel ze en snijd in blokjes.
  • 11 Meng met de bosui en bestrooi met zout en peper.
  • 12 Snijd de helft van de mozzarella in blokjes en snijd de rest in plakjes.
  • 13 Vul de paprika’s met het tomatenmengsel en mozzarellablokjes.
  • 14 Zet ze in een ovenschaal, leg de plakken mozzarella erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • 15 Schep de aardappels om en zet de paprika’s erbij in de oven.
  • 16 Bak de aardappels en paprika’s nog circa 15 minuten.
  • 17 Prik met een mesje in de friet en controleer of deze gaar is.
  • 18 Verhit intussen 2-3 eetlepels olie en bak hierin de kipschnitzels 3-4 minuten per kant.
  • 19 Garneer met partjes citroen.

bereidingstip

Schil de aardappels niet, maar boen ze schoon en snijd met schil tot friet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 925 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 32 gram