voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
recepten Ovengeroosterde bloemkool met sesam en komijn

Ovengeroosterde bloemkool met sesam en komijn

ingrediënten

1 bloemkool

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel komijnzaad

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

2 eetlepels sesamzaad


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwijder het groene blad van de bloemkool en leg de kleine frisse blaadjes apart in een kom koud water. Snijd de bloemkool in kwarten en snijd het dikste gedeelte van de stronk weg. Snijd de stukken bloemkool in dikke plakken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe alle stukken bloemkool in een kom en meng met de olie, komijn en sesam. Maal er nog wat zout en peper over en verdeel over de bakplaat.
  • 3 Rooster de bloemkool circa 10 minuten in de oven en schud om. Rooster nogmaals 10 minuten tot de bloemkool aan alle kanten lichtbruin is.
  • 4 Hak intussen de groene blaadjes in fijne reepjes en strooi dit over de bloemkool. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 105 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 4 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier