voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
Recepten Ovengeroosterde venkel met kappertjes en olijven

Ovengeroosterde venkel met kappertjes en olijven

ingrediënten

3 venkelknollen

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels kappertjes

2 eetlepels olijven

theelepel citroensap

2 eetlepels pijnboompitten

1 bosje verse dille

1 bosje verse kervel


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de venkelplakken op de bakplaat en giet de olie erover. Bestrooi met zout, peper, de kappertjes en de olijven. Schep alles goed door elkaar.
  • 2 Schuif de bakplaat hoog in de oven en laat de venkel in circa 15 minuten lichtbruin kleuren. Schep eventueel tussendoor nog een keer om.
  • 3 Neem uit de oven. Bedruppel de venkel met wat citroensap en bestrooi met de pijnboompitten en dille.
  • 4 Lekker bij vis of kip uit de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 3 gram