online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Ovenpasta met romige kaassaus

Ovenpasta met romige kaassaus

ingrediënten

400 gram penne

400 gram fusilli

100 milliliter droge witte wijn

75 milliliter kookroom

1 teentje knoflook

1 laurierblaadje

1 takje tijm

100 gram gorgonzola

100 gram oude kaas

100 gram mascarpone

nootmuskaat

2 eetlepels paneermeel


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de pasta in ruim water met zout iets harder dan beetgaar. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 2 Verwarm de wijn met de kookroom, knoflook, laurier en tijm tot de wijn kookt. Zet de warmtebron laag en laat circa 10 minuten trekken. Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
  • 3 Neem de knoflook en kruiden uit de room en voeg alle kazen al roerend toe. Laat de kaas smelten, maar niet koken. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.
  • 4 Bestrooi de ovenschaal met paneermeel. Meng de kaassaus door de pasta en schep de pasta in de ovenschaal. Bak de pasta hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

bereidingstip

Breid de ovenpasta voor een iets gezondere versie ook eens uit met groenten, zoals spinazie, broccoli of tomaatjes.


voedingswaarde

energie 690 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 24 gram