online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
55 min.
hoofdgerecht
Recepten Ovenschotel met zoete aardappel, aubergine en saucijs

Ovenschotel met zoete aardappel, aubergine en saucijs

ingrediënten

2 aubergines

3 eetlepels zonnebloemolie

500 gram zoete aardappels

4 saucijzen

1 theelepel gedroogde rozemarijn

1 theelepel gedroogde oregano

mespunt kaneelpoeder

25 gram boter

25 gram bloem

300 milliliter melk

nootmuskaat


benodigdheden

keukenpapier

grillpan

ovenschaal

  • 1 Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten licht met zout. Leg ze op keukenpapier circa 30 minuten onder een plank om er wat vocht aan te onttrekken.
  • 2 Kook ondertussen de aardappelschijfjes in circa 5 minuten beetgaar in water met zout. Giet ze af en laat afkoelen.
  • 3 Snijd de saucijzen in de lengte in vieren. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de repen worst met de kruiden en kaneel om en om.
  • 4 Dep de plakken aubergine droog en bestrijk ze dun met de resterende olie. Gril ze in porties aan beide kanten bruin.
  • 5 Laat voor de bechamelsaus de boter smelten en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem loskomt. Giet de melk er beetje bij beetje bij en roer met een garde tot een gladde saus. Breng de saus aan de kook en laat minimaal 3 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C. Giet een beetje saus in een ovenschaal. Bedek eerst met de helft van de aardappel, gevolgd door de helft van de aubergine en dan de helft van de worst. Herhaal deze stappen en eindig met een laag bechamelsaus. Bak de schotel in de oven in circa 20 minuten goudbruin.


voedingswaarde

energie 565 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 17 gram