online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Ovenschotel van courgette en tomaat

Ovenschotel van courgette en tomaat

ingrediënten

800 gram tomaten

4 eetlepels olijfolie

3 sjalotjes

4 teentjes knoflook

1 eetlepel verse Provençaalse kruiden

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

4 courgettes

5 eieren

100 gram jongbelegen kaas

12 zwarte olijven

verse peterselie

verse basilicum


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water en ontvel ze. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  • 2 Verhit de helft van de olijfolie en fruit de sjalotten met de helft van de knoflook. Voeg de tomaten en Provençaalse kruiden toe. Stoof en roer zo nu en dan. Wrijf de grotere stukjes wat fijner. Laat goed indikken en pureer met de staafmixer.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de rest van de knoflook. Schep de courgetteplakjes erbij en bak ze beetgaar. Leg ze, als er veel vocht vrijkomt, even op keuken­papier.
  • 4 Bestrijk de bodem van de ingevette ovenschaal met de ingedikte tomatensaus en leg daarop in cirkels de plakjes courgette. Er moet nog wat ruimte in de schaal over zijn, dus stapel niet tot aan de rand.
  • 5 Kluts de eieren met zout en peper. Giet de eiermassa over de courgettes en verdeel de geraspte kaas en de olijvenplakjes erover. Zet de schotel 30 minuten in het midden van de oven. Garneer met peterselie en/of basilicum.


voedingswaarde

energie 440 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 22 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier